Sorry, your browser is not supported. Please use a modern browser like Chrome, Firefox, Safari or Edge.

BL!NDMAN staat als hedendaags collectief al meer dan 35 jaar aan de top van de muziekwereld. Originaliteit en experiment is wat BL!NDMAN drijft. Van bij de oprichting in 1988 trok bezieler Eric Sleichim resoluut de kaart van vernieuwing met een tomeloze passie voor klank. Met de lancering van een eigenzinnig saxofoonkwartet introduceerde hij nieuwe speeltechnieken en breidde hij het repertoire voor het instrument gevoelig uit.

BL!NDMAN denkt niet in vastgeroeste hokjes. Het ontwikkelt een muzikaal onderzoekslab dat een aanhoudend werkproces herbergt, met vakkundigheid, flexibiliteit en rebellie. De dialoog tussen diverse disciplines en muzikale werelden staat centraal en leidde vanaf het begin tot samenwerkingen met kunstenaars zoals Ivo van Hove, Anne Teresa De Keersmaeker en Heiner Goebbels. BL!NDMAN is een toonzetter in live muziek bij stille films, de uitvoering van oude muziek met nieuwe instrumenten en de creatie van immersieve multimediale voorstellingen.

Vanaf 2006 breidt BL!NDMAN uit met de toevoeging van nieuwe kwartetten. Ondertussen deelt het oorspronkelijke kwartet – BL!NDMAN [sax] – hun expertise met BL!NDMAN [drums], BL!NDMAN [strings] en BL!NDMAN [hybrid]. Dit leidt tot een uniek muzikaal collectief, exclusief samengesteld uit kwartetten. Gedreven door ongehoorde kruisbestuivingen brengt BL!NDMAN een eigenwijs repertoire van oud en nieuw. Een voorstelling van BL!NDMAN is een totaalbelevenis. Het bevraagt de oren, het streelt de ogen en het prikkelt de luisteraar om open te staan voor uitdagende en nooit eerder bezochte klankwerelden.