Sorry, your browser is not supported. Please use a modern browser like Chrome, Firefox, Safari or Edge.

FULL RIDE

[drums]

BL!NDMAN [drums] speelt baanbrekend werk van springlevende componisten, onder wie drie stoere vrouwen. Alle vooroordelen over percussie (saai, eenzijdig, kil, vrijblijvend) worden daarbij met veel toewijding aan diggelen geslagen.

Vier drumstellen zetten in met zeven minuten niets dan hi-hats. Tegen een hectische zestiendenpuls verkent Julia Wolfe de haast symfonische rijkdom aan klankkleuren van het dubbele bekken. Geleidelijk laten de volledige drums zich meeslepen in een draaikolk van tegen elkaar in pompende ritmes. Heel subtiel haalt David Lang daarna valse zekerheden onderuit. Ongrijpbare variaties in timbre en ritme kluisteren de toehoorder aan zijn stoel. Cendo van zijn kant laat vloeiende riedels uitwaaieren in schril contrasterende percussieklanken. Geconfronteerd met een virtuoze elektronische tegenspeler, gaat de solist een helse dialoog aan. Maar het is Mayke Nas die de grenzen van slagwerk nog het meest verlegt.

Gebaseerd op een tekst van Peter Handke schrijven vier personen in strak ritme zelfverwijten met krijt op een schoolbord en vegen ze weer af. Het levert een beklijvende brok percussietheater op. Om het geheel af te sluiten zet Jasna Velickovic, met elektrische spoelen, duimpianos aan het zingen. De etherische klanken worden overweldigd door een ‘laatste lied’ van Richard Strauss en verglijden zo in een apocalyptische vloedgolf.
(tekst: Bart Bruggeman – met dank aan Handelsbeurs)

Eric Sleichim: artistieke leiding

BL!NDMAN [drums]
Tom De Cock: percussie
Ruben Cooman: percussie
Yves Goemaere: percussie
Hannes Nieuwlaet: percussie

Karel Marynissen: geluidstechniek
Brecht Beuselinck: stagemanagement

FULL RIDE is een BL!NDMAN-productie. Met dank aan Mieke Dekeyser en Kris Lazeure (Sint-Vincentiuscollege – Ieper) voor de schoolborden.

Programma

Julia Wolfe: Dark full ride
David Lang: The so-called laws of nature-part 2
Raphael Cendo: Scratch data
Maile Nas & Wouter Snoei: I delayed people’s flights by walking slowly in narrow hallways
Jasna Veličković: Last song

Agenda

2013
05 Okt
252 CC
Ekeren (BE)
2012
11 Nov
Concertgebouw
Brugge (BE)
31 Mrt
C-Mine
Genk (BE)
24 Mrt
Handelsbeurs (première)
Gent (BE)