BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47
 
 

MOLECULE

an interdisciplinary creation project between young visual artists and composers

MOLECULE is een samenwerkingsproject tussen jonge componisten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en beeldend kunstenaars van het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) Gent, samen met de musici van BL!NDMAN.

Elke componist werkt gedurende een jaar samen met één beeldend kunstenaar van het HISK om samen een kunstwerk te maken. De muziek wordt uitgevoerd door een van de BL!NDMAN [sax], [drums], [strings] of [hybride] muzikanten. MOLECULE staat open voor verschillende muziekgenres: hedendaagse muziek, rock, pop, jazz, elektronische muziek, .., zowel geschreven als geïmproviseerd.

MOLECULE is een experimenteel ontwikkelingsproject. De focus ligt op het interdisciplinaire co-creatieproces, meer dan een outputplatform voor een afgewerkt ‘kunstproduct’. Door samen te starten vanaf een blanco pagina, krijgen twee kunstenaars uit verschillende disciplines een insidersview in elkaars logica van creatie en bundelen ze hun krachten om tot een nieuw kunstwerk te komen. De ene discipline kan niet onderworpen worden aan de andere, wat een continue dialoog vereist. Door samen te werken aan een publieke presentatie worden de kunstenaars geconfronteerd met mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen die ze in de dagelijkse realiteit van hun eigen artistieke praktijk niet zouden tegenkomen. Het doel is om nieuwe kunstwerken te maken waarin alle disciplines gelijk worden behandeld.

Het project is ingebed in het onderwijsprogramma van het postgraduaat beeldende kunsteninstituut HISK, en de master compositie Koninklijk Conservatorium Antwerpen, in samenwerking met BL!NDMAN ensemble.

Molecule lecture Eric Sleichim

HISK

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten