BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47
BL!NDMAN [strings]
BL!NDMAN [strings]
BL!NDMAN [strings]
BL!NDMAN [strings]
BL!NDMAN [strings]
BL!NDMAN [strings]

© Marsida Lekaj

BL!NDMAN [strings]

Eind 2013 ging het Alcea Kwartet samenwerken met BL!NDMAN en werd het BL!NDMAN [strings]. Vanaf 2014 werken de 4 jonge musici samen met Eric Sleichim om een meer hedendaags repertoire te ontwikkelen, en met andere instrumenten en uitvoeringspraktijken te experimenteren.

Het Alcea Kwartet is ontstaan tijdens een masterclass van het Danel Kwartet, in de zomer 2012.

Het Alcea Kwartet volgt geregeld les bij bekende musici in het kader van ProQuartet, een professionele kwartetopleiding in Parijs waarvoor zij een beurs hebben. Zo volgden zij verscheidene masterclasses, o.a. bij het Danel Kwartet, Alban Berg Kwartet, Prazak Kwartet, Talich Kwartet, Artis Kwartet en het Artemis kwartet.

Ze speelden op het Festival van Musiqu’3 in juni 2013, waar ze in Flagey “Der Tot und das Mädchen” van Schubert interpreteerden.
In oktober 2013 creëerde het Alcea Kwartet de opera “Daleko” voor strijkkwartet, electronica en zangers, van Stéphane Orlando te Brussel.
In november 2013 was het kwartet uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass met Johannes Meissl (Artis Kwartet) in het kader van het festival “Quatuors en Pays de Fayence” waar ze het eerste strijkkwartet uit het opus 18 van Beethoven en het zevende strijkkwartet van Shostakovich brachten.
In het voorjaar van 2014 concerteerden zij op het “Festival l’Europe en Musique” in Brussel.
Het Alcea Kwartet werd dit jaar laureaat van Vocatio, een beurs voor beloftevol jong talent uit verschillende disciplines.
Op een festival bij Parijs, speelden ze de strijkkwartetten van Schubert, muziek van de Ierse componist John Kinsella en van de Japanse componist Toshio Hosokawa, met wie ze in april samenwerkten.
In juli 2014 speelde BL!NDMAN [strings] 3 concerten in het kader van het festival “Cordes en Ballades” in de Ardèche, Frankrijk.
In september 2014, waren ze artist in residence in Weikersheim (Duitsland) waar ze masterclasses volgden bij het Artemis en het Alban Berg Kwartet en waar ze ook concerteerden.
In maart 2016 creëerden de strijkers en de saxofoons van BL!NDMAN samen een programma met 4 gloednieuwe composities van respectievelijk Hanne Deneire, Daan Janssens, Bram Van Camp en Stefan Prins.

 

Triple Quartet mvt.2 – Steve Reich


Triple Quartet Mvt. 2 – Steve Reich from BL!NDMAN on Vimeo.

 

Triple Quartet mvt.1-3 – Steve Reich


Triple Quartet Mvt. 1-3 – Steve Reich from BL!NDMAN on Vimeo.

 

Cello Counterpoint mvt.3 – Steve Reich


Cello Counterpoint Steve Reich BL!NDMAN (strings) Suzanne Vermeyen from BL!NDMAN on Vimeo.


 

line-up

stefanie van backlé > viool
femke verstappen > viool
monica goicea > altviool
suzanne vermeyen > cello

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten